neljapäev, 17. detsember 2020

Kiirülevaade rahast

Räägiks siis vahepeal natukene ka rahast. Sellel kuul siis asjalood sellised, et poolte laenuandjatega on kõik asjad kenasti ära klaaritud. Teise poolega on natukne segasemad lood. Kahega neist on mingisugused kokkulepped tehtud maksete osas, seega loodan, et sealt mingisuguseid lisasanktsioone hetkel ei rakendata. Veel kahe krediidiasutusega on läbirääkimised pooleli, võibolla õnnestub sealt ka mingi kokkulepe saavutada, aga isegi kui see juhtub, siis on sel siiski ainult lühiajaline mõju. Ühele asutusele on sel kuul tasutud osaliselt, lootuses, et parem pool kui mitte midagi. Konkreetseid summasid mul praegu siin välja tuua ei ole võimalik, sest kõik pole veel lõplikult paigas, aga kõikidest mu kuumaksetest moodustab hetkel tasutud summa umbes poole. Kui läbirääkimised peetud, siis tõenäoliselt tuleb midagi veel juurde tasuda niiet osa võib veel suureneda.

Nüüd tuleb veel eluks vajalikud kommunaalid tasuda ja siis vaadata palju jääb üle, et ka järgmisel kuul mingeid makseid teha. Teatavasti praeguse seisuga uuel kuul mingisuguseid sissetulekuid loota pole, seega tuleb kalkuleerida. Ehk õnnestub mõni väikene lisaots kusagilt genereerida, aga see oleks siis lihtsalt boonus. Arvestada ma sellega siiski ei saa. Selline siis oli kiirülevaade.

Elame päev korraga!

3 kommentaari:

  1. Üks asi mis olen selles olukorras õppinud, on see, et planeerimine-planeerimine-planeerimine on märksõna. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, planeerimine on tähtis, aga ega lõputult kõiki detaile ikkagi väga pikaajaliselt planeerida ei saa. Et masterplan peab jah paigas olema ja ka mõtted, kuidas seda täita. Aga kokkuvõttes seab elu kaootilisus sellele kõigele omad piirid. Seega, natuke paremini toimib selline agiilne lähenemine, reageerimine ootamatustele jne.

      Kustuta
    2. Planeerimine on vajalik tõesti, aga kahjuks antud olukorras ei sõltu kõik ainult endast.

      Kustuta