pühapäev, 11. juuli 2021

Kriis

Viimasel ajal olen hakanud muutuma kuidagi rahutuks. Ei saagi aru milles täpsemalt probleem võiks olla, kuid justkui mingisugune madalseis on hetkel. Põhjust selleks justkui ei tohiks olla, sest tööd on palju ja sissetulekud korralikud. Igakuised maksed on kõik kaetud, muud jooksvad kulud samuti, lisaks saab igakuiselt ka kõrvale pandud, seega selles ei tohiks probleem olla. Ilmad on samuti ilusad (võibolla isegi liiga ilusad minu jaoks ). Mingisuguseid muresid justkui ei tohiks olla. Siiski tunnen, et midagi oleks puudu. Miski mis teeb mind rahutuks ja närviliseks. Juba hakkasin mõtlema, et ma ei oskagi niimoodi elada kui otseselt pinget peal pole. Pikka aega ju olen harjuma elama pingelises situatsioonis kus tuleb paljusid asju varjata ja keerutada, samuti pidev muretsemine raha ja maksude pärast.

Siiski olen millegipärast rahutu. Tahaks justkui tegutseda rohkem. Olgugi, et tööd on palju ja vaba aega napib, siiski tahaks selle vähese vaba aja kuidagi teisiti sisustada. Olen küll käinud perega mööda kodumaad ja veetnud aega, kuid midagi oleks nagu siiski vajaka. Kõige kehvem selle asja juures on see, et ma ei suuda sellest aru saada, mis nimelt. Mida rohkem ma sellele mõtlen, seda rohkem see mind häirib. 



Nüüdseks on see kestnud juba umbes kuu. Alguses ma mõtlesin, et äkki on tegemist sellise pingelangusest tingitud olukorraga, kuid nüüd ma siiski kahtlustan, et see on midagi muud. Ma ei oskagi tegelikult päris täpselt seda sõnadesse panna, mis olukorras ma olen ja mida tunnen. Kuidagi keeruline on. Mõtlesin, et kui siia kirja panen, ehk aitab mõtteid koondada või näha asja natukene teise nurga alt. Loodetavasti läheb see kriis mööda ja suudan endale selgeks teha, miks ma sellises olukorras hetkel olen ning kuidas seda edaspidi vältida. Äkki peaks hoopis veel rohkem tööd tegema, et oleks võimalikult vähe vaba aega, et üldse mingeid lolle mõtteid omale pähe lasta. Tööl olles pole eriti aega sellele mõelda, seega ehk peituks siin lahendus. 



2 kommentaari:

  1. Mul on ka midagi sarnast hinges ja ma vähemalt enda jaoks olen selle lahti mõtestanud, äkki on sul ka mingi sama teema. Me mõlemad oleme kõvasti vaeva näinud ja saavutanud teatud stabiilsuse oma loos, kuid samas oleme veel ju väga väga kaugel lõplikust lahendusest ja rahulolust, sest võlajäägid on veel meeletult suured. Justkui tahaks veel midagi teha, et seda kõike veelgi kiiremini klaariks saada. Kuigi reaalsuses tuleks leppida saavutatud seisuga ja vaikselt taluda seda rutiini ja igapäevast vaeva ning tööd võlavaba elu suunas. Suurimad pinged on maas, operatsioon on edukalt läbi elatud. Tuleb lihtsalt taas elu nautima hakata. Uuesti õppida elama.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuidas uuesti elu nautima hakata...veel üks uus väljakutse.

      Kustuta